BURSA / NİLÜFER - Görükle Dumlupınar İlkokulu

Şbt

Okulumuz rehber öğretmenleri bilinçli teknoloji ve güvenli internet kullanımıyla ilgili eğitimlere devam ediyor.Öğrencilerimizin konuyla ilgili farkındalığını arttırmak için 4-A, 4-B, 4-C , 4-D ve 4-E sınıflarıyla teknolojinin nasıl daha güvenli kullanılabileceğini, kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştuk.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Ercan ÜRKMEZ ve öğrencileriyle beraber yürütmüş olduğu proje 4 aylık sürecin ardından son buldu.

Öğrencilerimiz ve ortaklarıyla beraber toplam 20 etkinlik ve 5 webinar yaptılar.

Okuma-yazma sürecine aktif bir şekilde katılım sağlayan öğrencilerimiz farklı kültürden insanlar tanıdı, teknoloji kullanımı konusunda farkındalık kazandı, oyunlarla iletişimi becerisi artarak özgüven kazandılar.

Öğrencilerimizi yaptıkları bu çalışmalardan dolayı kutluyoruz ve devamını bekliyoruz.

Şbt

Okulumuz 1-F sınıfı öğrencileri 9 Şubat Güvenli İnternet Günü kapsamında internetin daha güvenilir, doğru ve etkin kullanımı konusundaki farkındalığı arttırmak adına web 2 aracı olan jigsaw planet'le hazırlanan oyunu oynadılar.

İnternete karşı olan bu olumlu tutum için öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Oyun Linki: https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1e7ae9ff2e6b

Oyun videosu: https://www.youtube.com/watch?v=naLsBuTzAkM

Ock

Okulumuz öğretmenleri Asuman Yağmuroğlu, Ramazan Calayır, Gonca Sevda Erden ve Ercan Ürkmez'ten oluşan AR-GE birimimiz yaptığı güvenli internet kullanımı çalışmaları neticesinde 122 puan gibi bir rekorla eSafety Bronz etiketi almayı hak etti.

55 puan Altın etiket barajı bulunan eSafety için ilk başvuruda alınan bu puanla okulumuz büyük bir yol katetti.

Güvenli internet kullanımının okul geneline yaygınlaştırılması çabaları uzun bir süredir devam eden sürecin şimdilik sonuna gelindi.

Okulumuz öğretmenlerinin  destekleriyle alınan bu puan için tüm öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ock

Okulumuz e-güvenlik ve internet güvenliği protokollerini uygulamaktadır.

* Buna göre okulumuzda izinsiz fotoğraf, video çekilemez.

* Okulumuz ile ilgili yayınlanacak öğrenci haberler için veli izin belgesi alınır.

* Öğrenciler izinsiz telefon kullanamaz.

Konu ile ilgili bilgilendirme afişleri, okulumuz pano ve camlarına görünür olacak şekilde asılmıştır.

Ock

Okulumuz Rehber Öğretmenleri, "Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Güvenli İnternet" hakkında farkındalık kazandırmak amacıyla öğrencilerle çalışmalara başladılar.

Bilinçli teknoloji kullanımının önemi, interneti kullanırken dikkat etmemiz gerekenler, siber zorbalık-saldırı ile karşılaştığımızda neler yapmamız gerektiği gibi konularda öğrencilerimize farkındalık kazandırılmak amaçlanmıştır.

Bu çerçevede okul rehber öğretmenimiz tarafından, 2-A, 2-B,2-C,2-D ve 2-E sınıfı öğrencileriyle bilgiler paylaşılmıştır.

Ock

Okulumuz 1-F sınıf öğretmen Ercan ÜRKMEZ'in kuruculuğunu üstlendiği Oyunlarla İlk Okuma Yazma eTwinning projesi yüz yüze oyunların güncellenerek online ortama taşınmasıyla devam ediyor.

Tüm proje ortakları ve öğrencileri 14/01/2021 tarihinde webinar yapartak bir araya geldiler.

Öğrencilerimizin ''okuma'' temalı kelime bulutu oluşturma istekleri de izlenmeye değerdi. :)

Keyifli dakikalara sahne olan proje için tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Youtube linki: https://www.youtube.com/watch?v=J7xwfzDIqRg

Ock

Okulumuz 1-F sınıfı öğrencileri uygulamakta oldukları Oyunlarla İlk Okuma Yazma eTwinning projesi kapmında Z,Ç,G seslerine ait etkinliğ ide yaptılar.

Öğrencilerimizi tebrik eder etkinliklerinin devam etmesini temenni ederiz.

Etkinlik linki: https://www.youtube.com/watch?v=PdmOo8O20Rw&feature=emb_logo

Ock

Avrupa Birliği'nin Erasmus+ Projesi olan e-Safety (Güvenli İnternet) etiketi için okulumuzdan Asuman Yağmuroğlu, Ercan Ürkmez, Gonca Sevda Erden öğretmenlerimiz konu ile ilgili planlamalar yapmak üzere 09.01.2021 tarihinde Zoom'dan bağlantı gerçekleştirerek paylaşımlarda bulunmuşlardır. Veli-öğrenci-öğretmen çalışmaları, anketler, pano, afiş ve broşür çalışmalarıyla ilgili çerçeve oluşturulmuş, kararlar alınmıştır.

eSafety Label Nedir?

Okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedefliyor.

Öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezi olan eSafety Label, okulların kendi çevrim içi güvenliğini değerlendirmeleri, iyileştirmeleri, güçlendirmeleri için harekete geçmelerini sağlıyor. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün oluyor.

Ara

Okulumuz 1-F sınıfı öğrencileri tarafından yürütülen Oyunlarla İlk Okuma Yazma E-Twinning projesi kapsamında etkinlikler devam ediyor.

Öğretmenimiz ve ortakları tekrar bir araya gelerek bu kez proje iş takvimine koydukları proje adını web 2.0 aracı ile akrostiş olarak öğrencilerine söylettiler.

Öğrencilerimizi ve proje ortaklarını tebrik ediyoruz.